Wednesday, 20 July 2016

Bahana Kumpulan WhatsApp.

Adeii dah Rabu erkk... Kejap saja satu hari bawak ke jam bawak ke hari lain pulek.


Salam ceria, Assalamualaikum.


Baru saja sampai rumah dari sekolah AQil ambik cop pengesan untuk tadika Aryan untuk tahun depan InsyaAllah mudah-mudahan ada rezeki dan permudahkan segala urusan.


WhatsApp atau What's Appication sinomim menggantikan massange dimana ianya tidak menjejaskan credit atau bill telifon. Satu application dalam fon aku yang banyaknya kumpulan. Kumpulan sekolah rendah, sekolah menengah,sekolah ILP, kumpulan biznes, kumpulan diet, kumpulan bini-bini disayangi suami,kumpulan keluarga kecik, kumpulan keluarga besar. Boleh dikatakan satu hari tidak sah jika fon aku sepi tampa nada dering setiap hari.


Bila adanya kumpulan-kumpulan ni pelbagal issue,lawak jenaka,kabaran dari dari jauh dimana-mana saja serata pelusuk.TAPI yang paling tidak best ada tergolong dalam kumpulan tersebut ambil hati sensitif ada yang merajuk dan ada yang makan sentap. Dan ini berlaku pada aku salah sorang berkecil hati atau sentap la senang cerita.
                                                                             
Cerita hari kejadian rasanya ayat aku sudah tersusun, sudah bertapis mungin punya badan agaknya tengah moody gaduh dengan suami,proid tak teratur barangkali dengan terkejutnya aku dia left group atau keluar dari kumpulan.
Tak mengapa aku maafkan segala apa yang berlalu mungkin aku kasar bahasa.


Aku bukan jenis yang suka pendam,bukan jenis makan hati sangat tapi kene pada tempat jika selalu saja aku hanya mengawal emosi boleh jadi dendam, tapi kalo hal remeh- temeh ni aku tak ambik kesah pun. Bila dah keluar dari kumpulan dan bawak pada  akaun Facebook pula haa'aa ini paling aku tak gemar 'unfrend' sentap bawak ke akaun Facebook pula,Dan dan bawak ke block WhatsApps personal.


Naik hairan dan kebingungan dan aku yakin dia memangnya sudah tawar hati untuk kawan dengan aku. Takpe, Its ok tiada paksaan cuma terkilan dan sedih juga. Urmm bila bermain dengan perasaan emosi dan aku punya perasaan weeiiihh aku pun manusia weeihh  teragak-agak aku 'Block' dari frendlist aku.Minta maaf dan ampun aku perlukan penjelasan detail adakah aku silap tercakap sampai dia mengguris hati??, atau typing aku pada hari kejadian tu sungguh mengguriskan hati?? Sabar saja lah labu.


Masih lagi tergantung sehingga kini jawapan untuk soalan tersebut


Sekian, 12.30 jemput anak balik sekolah. Time buzy...


NotaKaki.. Manusia??? punya perasaan punya emosi
rambut sama hitam punya cantik paras rupa, punya otak berfikir, punya emosi fizannie be strong yea.. Dia sama macam ko punya perasaan.Ampun maaf sekiranya berlakunya apa-apa yang menyebabkan kesakitnya hatimu, tergurusnya hatimu, tersentuhnya hatimu, terkoyak rabak hatimu., Minta maaf bukan kita selalunya kalah. Orang minta maaf adalah Pemenang.

Read More...

Monday, 18 July 2016

Satu Malam DiKualaLumpur

Selamat Pagi. Hari yang ceria, hari yang bagus-bagus aja deh!.Me said 'dedi jom lepak dataran makan-makan tengok lampu jumaat malam ni'
urmmm sidia angguk kepala.. Biasanya kalau dah angguk kepala tu keberangkalian peratusan permintaan melepasi peratusan cermerlang... hahahaaaa.

Jumaat malam sabtu sidia bersiap-wangi.. 'Jomla' aku ERKK sepantas kilat mandi pakai cencantiik kekonon..

Situasi dalam kereta riuh macam biasa 'kita nak pergi mana ni' macam-macam soklan..
Bila dah masuk Jalan Kucing 'mami cantiknya lampu' aryan yang bebel dari tadi tak berhenti.

Kata sidia sedang memandu-'jom kita makan dulu',Aku. senyum tahan lapar..

Kami suka makan char kue tiau KgBaru malangnya bukan rezeki kedainya ttp..
Beralih keberhadapan kedai charKueTiau nampak meriah masuk sajelah menunya Western food sedap keidok kita cuba dulu, pastinya biasa saja.

Western food paling sedap kami makan kedai sebelah sekolah aryan dan western food Homemade dari tangan kawan aku yang tinggal diKlang, memang delicious.


AQil sememangnya akan order chicken chop,orang dah besar.
Aku dan sidia order Lamb chop. Aku makan tak kehabisan sejak tak berapa sihat digelombangi emosi tak berapa selera walhal sidia menyuap aku. Feeling loving teruss malam tu..


Selesai makan malam dantakdan sembil layan kelasakkan anak, makan main telan ja.. sidia bawak tengok lampu. Sepi tiada bunyi kebisingan dengan pelbagai kenderaan, tiada habuk,asap kenderaan, tiada deretan manusia dan yang pasti malam diKualaLumpur sejuk dingin-dingin. Menggambit kenangan betul la, zaman dulo suka benar aku pusing-pusing KL tengah malam. hehehee..


Sampai tempat yang dituju Dataran Merdeka. Bagai pesta, ada yang datang bawak famly lepak kayuh basikal pusing padang, ada yang datang dengan kawan dan sambut birthday kt situ. Tapi majoriti ramai yang bawak famly.Kat tengah padang kelihatan Arjuna berlari bebas, bermain lastik berlampu dan bubble, berpeloh-peloh. Aku suka sungguh lepaskan dorng main bebas macam ni mana taknya kat rumah aku lebih rela dorng main dalam rumah, kat luar rumah tu banyak barang-barang yang boleh mencederakan.Kami mmg tak suka ke shopping mall maklum anak tocit nk cuci mata pun susah, sahkan cuci mata nak memilih pun jauh sekali. Kalolah Rawang ada port mcm ni alangkah seronoknya mak......


Read More...
Tutup Lagu