Saturday, 11 April 2015

Maskara.

Assalamualaikum.Entah kenapa sejak akhir-akhir ini aku gemar benor bermaskara.Selalunya klo ke office tidak bermakup bedak pon tidak dicalit.Now tidak lagi. Hari-hari bermaskara, berserum bulu mata lg you! hahahaa.


tak de pandai pon, comot :PAku klo ke pejabat ala kadar je, kkg mmg beli baju jenis kain tak payah nk gosok dah.
Jimat masa, jimat letrik, jimat tenaga. wahahaha. Bukak almari dan pakai.Rm20.00 je maskara nya,makcik suka lee.


Maskara yang aku pakai ni beli dgn customer aku. gmbr maskara terbuang kt hanfon, sejak ini handfon aku hang gambar bayak sangat..so terdelate.


Oh Aryan demam, Hari ni dan esk Endaddy coti jaga arjuna. Terima kasih EnDaddy jgakn anak hari ni muuuahhh cikedd!! 
Read More...

Wednesday, 8 April 2015

Reading

Assalamualaikum.

Pagi tadi aku menghadiri perjumpaan Ibu Bapa dan Guru disekolah Arjuna.


Tatkala aku merungut kebosanan berkerja. Gaji tidak mampu menampung aku yang berbelanja besar ni. Tatkala aku asyik merunggut kebosanan dipejabat, bosan dengan kernah pelanggan bosan dengan keadaan sekeliling. Tapi aku perlu bersyukur rezki aku hanya disini setakat hari ini, aku nampak disini jugalah aku senang berurusan keluar masuk jika ada urusan tidak melibatakn kerja, Contohnya hari ni, aku msk kerja lewat dengan kerjasama dari bos aku dan rakan sekerja. Itu satu kelebihan, Dan solat bila-bila masa. waktu mkn bila-bila sahaja dengan bersyarat selepas pukol dua, tampa makan diluar jika sudah pon makan lucuh antara pukol 1-2tgh hari.See?? masih tidak bersyukur lg kah?? urmm..


Ok berbalik cerita diatas. Kertas meeting sudah cikgu tampal dibwh tangga sekolah. Ibu dan Bapa akan tentukn hari apa dan jam berapa. Dan aku telah pon booking hari ini jap 9pgi-9.10pgi. Tekaan aku hanya 10mint. Dipanjagkan sampai ke jam 11.00pgi. Hati sudah rasa bersalah disebabkn aku ada bgthu pada bos yang perjumpaan ini hnyalah 10mint. Timbag tara aku sampai office dalam pukol 9.45pgi..sudahnya pukol 11lebih baru aku msk kerja.Namanya Teratas sekali.


Jumpa dengan cikgu kelas Abg Ryan mengatakan Ryan kretif melukis, dan mewarna tetapi membaca mengira agak lemah disitu, Mgkin jgk aku tidak prektiskn dirumah, aku tidak tekankan sangat bab membaca, mengira, Cuma aku tekankan mewarna melukis dan aku hanya membaca buku cerita dirumah. dan upah org  mengajar mengaji. Maka cikgu nasihatkan aku tekan sikit membaca, dan megira. Puas aku fikir selama ini mcm mana caranya..


Dengan Talk yang cikgu bg tadi serba sedikit aku bersemangat untuk ajarkan, sememagnnya ditadika ada program membaca entah apa msalhnya aku dan Endaddy tidak dapat hadirkan diri tika tu.Lupa.Talk to reading.

Lepasni aku harus tegas nk ajar membaca, HARUS!! adeh


Endady tolonggg!!  

Aqil Ryan 6years.


Read More...

Monday, 6 April 2015

Ahad

Asslamualaikum

Sabtu tiada kemana-mana. Hanya makan tidur saja. 
Ahad bila EnDaddy balik dari kayuh basikal mengg 'offer' kan bwk aku dan anak ke 
'Teratak Tok Wan'.


Ank siapa nampak kepala jee ni haha..


Sampai jerr terus tejunnnn!!!
Ini budak takut air yea hahaa..Puas abg pujuk tidak jgk dia turun dlm kolam tu haa..


Tergelak aku tgk telatah  ni..


EnDaddy pembulii hahahaa..


Yang menariknya Teratak TokWan ni, diusahakan oleh pakcik secara persendirian, manakala rumah TokWan sendiri disebelah kolam tersebut kiranya kolam ni dalam kawasan halaman rumahnya. Hanya RM2.00 dikenakan setiap seorang ohh berbaloiii baloii lah... Lg pon kt Rawang ni susah cari swimming pool.


sebelah kolam tu ada air terjun semula jadi.

Air masuk dari air Bukit Kancing jgk kata EnDaddy.


Sambutan yang hangat.

Jumpa lagi dada. Entry ditaip belah pagi, publish rapat nk balik kerja hahaa nassiiibb lah koo labuu.
Read More...
Tutup Lagu