Wednesday, 23 November 2016

Ragam Aryash.

Assalamualaikum.

Pada malam tika sedang beradu alaala puteri indra dari kayangan, yang tidak ketahui jam berapa. Datang seorang budak landing dicelah ketiak bertemankan penghawa dingin, kipas dengan kelajuan tiga dan cuaca sejuk hujan lebat luar tingkap. Aku tersedar lalu menepuk bontot 'pookpookpokk' terasa pelik semacam bila tangan menyentuh kulit bukan pengalas dari pempers. eh!eh! mana seluar
 dan pempers budak ini??? mengucap panjang aku, gegas aku capai pempers dan pakaiankan dengan pantas kot la memancut sesuatu yang boleh aku overnight dalam tandas nanti. Adoouuihh Ayash sampai sekarang aku tak ley pikirin mcm mana awak bukak seluar tanggalkan pempers malam-malam buta.
Mimpi mau bersunat barangkali.


Petang, yang panas terik,mata minta bantal. Aku mendodoikan budak berumur 10bulan 15hari dengan keadaan mamai dan terlelap sesama. Kedengaran sayup-sayup dihujung gendang telinga. Aryan terpekik dengan nada terkejut 'ohhh man', oh man', mami yash main sos dalam peti ais. Aku yang pening lalat melompat bangun jalan mcm separuh sedar menyiasat keadaan sebenar.. 0hMyohMy English!!!! nahhh hambekkkkkk!!!!!!!! satu peti ais di 'hijeck' oleh budak ini. Hidung aku kembang berkempis berhembus nafas kut hidung, berdesing telinga nak saja aku beku dia dalam peti tu hahahaa. Aku sergah, dapat isyarat mata kelip-kelip berapa kali, oloooloo comel ok. Sudahnya dia men tepuk amai-amai dengan kesan sirap, sos cili, tomato dan gula dilantai. FFfffuhhhhhhhhhh fffffgggttt.........Ramai yang sangka kesan darah kahkahkah..Memang kesan sirap susah hilang ke? sampai ke rini tak hilangnya nak-nak disekitar kuku.

kesan sirap selepas dimandi, dibedak,
Melakat dikulit.

Jom main tepuk amai-amai, sepahkan rumah.


Minggu terakhir sebelum cuti sekolah. 'korang nak stay kat kampung berapa lama??
2 bulan jawab aku dari soalan diatas- diaju oleh siDia, hehehee muka tenyum tenyum.

Lalui hari-hari yang indah sahaja, tak suka??? tak mengapa tak paksa.
Terima Kasih kerna membaca.

Masak apa kita rini?, intai peti ais sat dadaaa...3 comments:

  1. Nice blog.. aduii aryash sakan ehh

    ReplyDelete
  2. Cayalah Aryash, baru boleh geng kakOni and the geng!

    ReplyDelete
  3. aryash ni mmg comei sgt.....dah berbedak dgn siram merah tu semakin comel pulak..... meh ibu nk cium die sikit......

    ReplyDelete

Tutup Lagu